A kezdet

  • Jantek Gyöngyvér
  • 2010. október 24.

Hogyan kezdődött? Talán oviban, annál előbb nemhiszem. Olyan öt éves lehettem, amikor elhatároztam, hogy 22 éves koromban férjhez megyek. Akkor ez teljesen végrehajthatónak és egyszerűnek tűnt, ez az élet rendje, a lányok férjhez mennek, dolgoznak, szülnek, ebben a sorrendben. 22 év, annyira távoli volt akkor még, fogalmam sem volt, mennyi minden áll még előttem, hogy az iskolába járás nem csak pár év, hanem rengeteg, gimnázium, egyetem, azt sem tudtam, ezek léteznek. Talán jobb is, mert így felhőtlenül éltem az életem - ami persze egészen biztos, hogy nem igaz, de nem hangzik rosszul... Ez volt tehát a terv, vagy inkább jóslat, prófécia, nem is tudom, merthogy megvalósult.

De nem romantikus blogot szeretnék írni magamról, és az ilyen-olyan lelkivilágomról. Olyan témákkal szeretnék foglalkozni, amik mindenkit érintenek, vagy legalábbis érdekelnek. Pszichológia mindenkinek, ez a honlap alcíme, szóval ez kötelez engem is. Szeretném életközelibbé tenni a tudományos pszichológiát, írni a kapcsolatok dinamikájáról, változásáról, a családról és gyereknevelésről, a várandósságról. Mindezt igényesen, szakirodalom alapján, mégis közérthetően és élvezhetően. Nem kis feladat, de igyekszem teljesíteni.

Akkor a bemutatkozáson át is estünk, talán még annyit, hogy 4/5 pszichológus vagyok, vagyis hamarosan a kezembe kapok egy diplomát, és akkor egyszerűen csak pszichológus leszek, egyéb kacifántos jelzők és minden szabadkozás nélkül.

Addig is maradok tisztelettel: Gyv

Címkék: